X

Betul Ke Ada Ubat Kencing Manis Paling Berkesan?

Risiko Jika Bacaan Gula Selalu Tinggi Jika Tak Makan Ubat Kencing Manis:

  1. Merosakkan salur-salur darah dan saraf
  2. Merosakkan salur darah besar macrovascular disease) dan akan menyebabkan pembentukan plaque dalam salur darah, meningkatkan risiko coronary artery disease, sakit jantung dan stroke.
  3. Merosakkan salur darah kecil (microvascular disease) yang boleh menyebabkan hilang daya penglihatan, sakit buah pinggang dan sakit-sakit saraf di seluruh tubuh badan.
  4. Kerosakan saraf (nerve damage – diabetic neuropathy) iaitu boleh menyebabkan nerve impuls terus rosak @ tak berfungsi, menyebabkan penghidap kencing manis tak rasa sakit pun walaupun tercedera.

Tanda-tanda Bacaan Gula Terlalu Tinggi

  1. Kehausan yang amat sangat walaupun kerap minum air
  2. Sakit kepala yang melampau
  3. Ada masalah untuk fokus
  4. Mengalami kekurangan daya melihat
  5. Kerap kencing
  6. Letih yang teramat sangat
  7. Pengurangan berat badan
  8. Bacaan gula yang melebihi 180 mg/dL atau 10 mmol/L

Kencing Manis Memang Takkan Sembuh

Seriously memang tak akan sembuh. Cuma apa yang boleh kita buat adalah, kawal gula dalam darah supaya glukos dalam darah tidak tinggi. Jadi kita kena lah tahu makanan apa yang boleh sebabkan gula dalam darah meningkat. Dan kita juga kenalah makan makanan yang boleh bantu kurangkan bacaan gula dalam darah.

Pemakanan memang wajib sangat dijaga, tapi inilah yang paling susah orang nak buat. Apa yang kita makan bukan sahaja dapat bantu kita kontrol gula dalam darah, tapi jugak dapat buatkan kita rasa kurang lapar dan rasa kenyang lebih lama.

Makanan Yang Bantu Bacaan Gula dalam Darah Stabil

Ada kencing manis bukan bermaksud tak leh makan sedap langsung. Boleh tu boleh tapi kenelah pandai pilih makanan tu. Badan kita masih perlukan karbohidrat. Jadinya, pilih lah whole grains, macam brown rice, oatmeal, quinoa, dan millet.

Roti putih, beras putih, gula dan apa-apa yang jenis refined karbohidrat memang dah kene buang lah dari diet harian pemakanan. Semua ni boleh sebabkan bacaan gula naik banyak.

Sayur! Makanlah, tak ada had. Sayur hijau membekalkan karbohidrat komplex. Jadikan kita kenyang lama, lambat ditukar menjadi gula dalam darah.

 

Nak beli Vivix Shaklee Untuk Kawal Gula Dalam Darah?

Boleh klik di link di bawah ini. Bayaran boleh menggunakan debit @ credit card. Atau inginkan penjimatan lebih, beli terus 2 botol dan dapat FREE MEMBERSHIP dan CASH BACK. Hubungi saya untuk DISKAUN.

 

 

Kenapa perlu memilih Produk Shaklee? 

Shaklee sangat diyakini kerana:

  1. Shaklee sudah 100 tahun di pasaran iaitu sejak 1915 di mana Multivitamin pertama di dunia dihasilkan.
  2. Shaklee digunakan oleh para atlet Sukan Olimpik
  3. Shaklee digunakan oleh angkasawan NASA
  4. Shaklee published 125 kajian saintifik yang di peer reviewed (updated : 131 dah sekarang)
  5. Shaklee ada Landmark Study yang mana kajian ini dijalankan selama 20 tahun lamanya.
  6. Shaklee ada banyak patent untuk kesemua vitamin mereka.

Boleh baca lebih lanjut berkenaan prestasi Shaklee di link bawah ini:

View Comments