X

Cara Buat Bisnes Shaklee Online Pengedar Shaklee Klang

Dari umur awal 20an saya da menyertai macam-macam bisnes antaranya Jual kerongsang tudung, zhulian , insurans , dan tupperware, . Kebanyakkan bisnes ini memang kita boleh capai income yang kita inginkan. Tapi saya kalah , sebab bisnes ini perlukan saya keluar malam dan buka booth. Sejak dari itu saya masih mencari bisnes online yang boleh jana pendapatan tanpa perlu buka booth dan keluar malam. Akhirnya saya berjumpa shaklee. SHAKLEE adalah bisnes online yang terbaik. Cara buat bisnes shaklee online mudah diikuti, kata kunci “RAJIN & PASSION” sahaja yang diperlukan untuk berjaya dalam shaklee. Mudahkan.. 😃😃

Kenapa Cara Buat Bisnes Shaklee Online Mudah?

1) Shaklee Sebuah Syarikat Yang Kukuh
Shaklee merupakan syarikat yang dibina hampir 100 tahun, dan di malaysia sahaja sudah hampir 50 tahun. Lamakan. Jadi kita tak perlu ragu tentang status syarikat lagi. Dan juga Kita tidak perlu bersusah payah untuk terangkan shaklee kat orang, kita hanya perlu sharing kebaikan setiap produk shaklee untuk mereka lebih faham setiap kebaikannya. Sebab itu shaklee antara bisnes online yang terbaik.

2) Kelas Online
Kebanyakkan kelas yang dianjurkan secara online. Ilmu kita akan kongsi di telegram, WhatsApp ataupun Facebook. Kita akan dapat ilmu pemasaran, ilmu produk, ilmu close sale, ilmu personal branding dan macam-macam lagi ilmu, semua secara online. Cara buat bisnes shaklee online menjadi lebih mudah sebab semua yang kita nak belajar secara online. Best kan.?

3) Penghantaran
Ini yang paling saya suka cara buat bisnes shaklee secara online. Setiap penghantaran produk,shaklee yang uruskan, kita hanya perlu iklankan. Tak kiralah cara pengiklanan yang kita pilih, sama ada melalui facebook, instagram, blog ataupun vlog. Kita tak perlu fikir untuk kos logistik lain seperti pembungkusan dan penghantaran. Masa kita hanya peruntukan untuk jualan dan close sale.

4) Modal Yang Kecik
Dalam apa-apa bisnes pun kita perlukan modal, tapi modal dalam shaklee hanya RM68.90. Murahkan. Jual 2 atau 3 produk sudah dapat balik modal yang kita sudah laburkan.

5) Untung Berganda


Bila kita jadi dropship barang, kita hanya dapat untung runcit, betul? Boleh dikatakan kita juga dropship sebab dalam shaklee kita tak perlu simpan stok. Tapi yang seronok dalam Shaklee, kita bukan sahaja dapat Untung Runcit tapi dapat juga CASH BACK dari point Jualan kita. Syok ke sangat SYOK? Siap dapat reward sekiranya jualan kita capai target. Macam Bonus kalau kita bekerja dengan orang. Lagi bertambah seronok kan.

Kenapa Pilih Saya Untuk Tahu Cara Buat Bisnes Shaklee Online?

 

1) “Committed”
Kami sangat “committed” untuk pastikan semua ahli shaklee dibawah kelolaan saya dapat income sepertimana yang saya sudah perolehi. Group S’Legacy begitu yakin, bahawa tiada yang mustahil untuk kita raih pendapatan 4 ke 5 angka sebulan.

2) Kumpulan Sokongan Yang Besar
Kumpulan sokongan yang besar yang saling bantu membantu untuk pastikan kita berjaya dalam bisnes ini. Dibawah Naungan Master Lyna (Ireach) dan bimbingan Founder Cergas Puan Farha memudahkan lagi untuk kita pelajari teknik bisnes online. Ini yang istimewa, sebab kumpulan sokongan ini akan pastikan kita mampu atasi segala masalah pemasaran produk, pengetahuan tentang produk dan cara untuk “close sale”. Bahan-bahan untuk promosi juga disediakan, antaranya poster yang menarik dan flyers.

3) Mahir BLOG
Saya mahir untuk mengajar cara dapatkan jualan menggunakan Blog. Ini kerana saya tahu bagaimana untuk pastikan setiap entry kita sentiasa berada dalam “first page” dalam carian google. Ini penting untuk pastikan kita orang yang dicari untuk dapatkan produk shaklee.

4) Mahir Dalam Pemasaran Di Facebook Dan Instagram
Sharing di facebook ataupun instagram, banyak teknik pengiklanan yang saya tahu untuk dapatkan lebih ramai pelanggan beli dengan kita. Teknik hardselling dan Softselling akan dikongsi bagaimana ia mampu untuk mempengaruhi audience kita.

5) “Family Friendly”


Bisnes yang sangat utamakan keluarga, bisnes ini mudah, tak perlu abaikan keluarga. Sekiranya ada kelas di luar anak-anak suami boleh dibawa sekali. seronok kan, sambil-sambil tambah income anak masih kita pantau.

 Semestinya Saya Mentor Pilihan, Hubungi segera :

View Comments