Menu Selepas Pembedahan Gangren

 

Ketika ibu melalui proses pembedahan memang merisaukan kami sekeluarga. Bayangkan, sebelum proses pembedahan gangren, doktor jelaskan kemungkinan ibu tidak sedarkan diri, meraung hati kami ???.

Tak kan potong kaki sampai ibu tak sedarkan diri, rupanya ibu ada masalah jantung, sekiranya tubuh ibu tak boleh terima dos bius yang doktor beri, kemungkinan untuk ibu sedar selepas pembedahan tipis.

Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Bila selesai , menu selepas pembedahan gangren kami titik beratkan. Disebabkan ibu merupakan pesakit diabetes, menu yang mempunyai nutrisi yang seimbang dan elakkan makanan yang boleh meningkatkan kandungan gula dalam darah tinggi itu pilihan kami.

Apa Menu Selepas Pembedahan Gangren?

Terima kasih my sister sebab take care pasal pemakanan ibu.. ini antara menu selepas pembedahan yang my sis sediakan.

1) Nasi putih, ikan kukus kunyit dan sayur kacang bersama tempe.

Menu selepas pembedahan gangren

2) Nasi putih dan ikan senangin masak singgang

Menu selepas pembedahan gangren 2

3) Roti gandum dan sayur meranti

4) Pau coklat

Menu selepas pembedahan gangren 4

Selain menu selepas pembedahan gangren yang kami jaga, pengambilan vitamin juga membantu pemulihan luka pembedahan cepat pulih.

Dapatkan segera set gangren untuk luka pembedahan cepat pulih :

Hubungi Saya Pengedar Shaklee Meru Kapar Klang Saliza

1) VIVIX – Merupakan produk yang paling tinggi antioksidan. Membantu mengurangkan kerosakkan sel yang boleh menyebabkan sel kulit mati. Fungsinya merawat dari DNA, yang mana membaiki sel, melindungi sel, mengoptimumkan pergerakan sel, dan memberi tenaga kepada sel.

2) ESP SOY PROTEIN ISOLATE POWDER – kaya dengan protein dan 9 asid amino yang diperlukan badan untuk membantu dalam membina tisu yang baru dan blok-blok tisu. Selain itu, mempunyai glisemik yang rendah iaitu 39 , membantu pesakit diabetes untuk tahan lapar lebih lama. Ini dapat mengurangkan risiko bacaan gula darah darah tinggi.

3) VITAMIN C (SUSTAINABLE VITA-C Plus) – membantu untuk mengelakkan luka pembedahan meninggalkan parut.

4) VITAMIN B (B-COMPLEX) – membantu mempercepatkan luka pembedahan cepat sembuh dengan melancarkan peredaran darah supaya oksigen yang dibawa sel darah merah boleh dibawa keseluruh anggota badan dan organ yang sakit.

Menu selepas pembedahan gangren 8

 Hubungi Saya Pengedar Shaklee Meru Kapar Klang Saliza

1 thought on “Menu Selepas Pembedahan Gangren”

  1. Pingback: 5 Punca Kenapa Luka Pembedahan Lambat Sembuh ~Vivix Shaklee

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *