X

Punca Penyakit Gangren Berlaku Dan Siapa Yang Berisiko

Berapa ramai yang tahu punca penyakit gangren berlaku? Dan siapa yang paling berisiko untuk  menghidapi gangren. Gambar diatas menunjukkan permulaan luka gangren ibu. Terkejut kerana pada mulanya ibu tiada rasa sakit tapi disebabkan saya risau ditakuti jangkitan, saya masih lagi hantar untuk dapatkan rawatan di klinik. Lagipun ibu merupakan pesakit diabetes. Jadi pesakit diabetes bahaya sekiranya ada luka. Tetapi saya memang tidak menyangka ia boleh menyebabkan gangren.

Punca Penyakit Gangren Berlaku? Dan Siapa Yang Berisiko

Punca penyakit gangren berlaku adalah disebabkan jangkitan pada tisu badan yang boleh merebak ke bahagian anggota badan yang lain. Ia juga berpunca daripada sistem aliran darah tidak berfungsi dengan baik. Perkara ini boleh menyebabkan oksigen yang dibawa oleh darah tidak sampai ke bahagian tertentu yang akan menyebabkan kematian tisu badan.

Siapakah Yang Berisiko Menghidapi Penyakit Gangren?

  • Pesakit kencing manis
  • Arteosklerosis(pengerasan arteri) pada kaki Atau lengan
  • Penyakit Raynaud
  • Apendiks
  • Hernia
  • Darah Beku

Apa Tindakan Jika Tahu Punca Penyakit Gangren Berlaku?

Setelah tahu punca penyakit gangren berlaku, mereka yang berisiko perlulah mendapat rawatan segera di hospital. Penyakit gangren mudah merebak ke anggota badan yang lain. Bukan itu sahaja, dikhuatiri akan berlaku jangkitan pada salur darah utama yang membawa oksigen ke jantung. Ini akan mengakibatkan serangan jantung berlaku.

ANDA PERLUKAN VITAMIN SEMULAJADI UNTUK BANTU PULIHKAN LUKA GANGREN!

Dapatkan segera set luka gangren :

1) vivix – mengandungi 4 jenis ramuan semulajadi iaitu anggur muscadine yang kaya dengan resveratrol iaitu mempunyai 40X antioksidan lebih tinggi daripada anggur biasa, polygonum cuspidatum, elderberry Eropah yang mengandungi polifenol iaitu antibiotik semulajadi dan lobak ungu

2) Esp – Energizing Soy Protein, mengandungi protein dari Soya semulajadi yang “Non-GMO”. Protein sangat bagus untuk pertumbuhan tisu yang baik. Ini akan mempercepatkan pemulihan luka gangren.

3) Sustained Release Vita C – Vitamin C yang akan meningkatkan imunisasi badan untuk mengelakkan luka mudah mendapat jangkitan.